Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-naracsos csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30-50 dkg csirkemell
2 édes narancs
méz
bors
őrölt kömény
napraforgó olaj
szezámmag

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk.
A csíkokat kevés forró olajon megpirítjuk, majd megfordítjuk.
Egy kiskanálnyi mézzel megkenjük a pirult oldalát, majd fordítás után őrölt köménymagot, újabb fordítás után őrölt borsot hintünk rá (addig ugráltatjuk, amíg mindkét oldala egyenletesen bepirul; közben mézzel tovább festegetjük).
A két narancs levével felöntjük, és gyenge lángol hagyjuk állni min. 20 percig.
Ezután leöntjük róla a főzőlevet, majd 1-1 kanál mézzel, borssal pirítgatjuk, amíg enyhén ropogós réteget nem kap.
Kivesszük a husikat, és rizzsel, salátával tálaljuk. Dekornak pl. szezámmaggal megszórhatjuk. A melléfolyt karamellizálódott mézet érdemes felkanalazni és rákenni, isteni finom!


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pestós csirkemell » Tésztasaláta csirkemellel » Csirkemell tejmártásban » Csirkemell citrommártásban
» Natúr sült csirkemell » Hawaii csirkemell szeletek » Mézes-diós csirkemell » Makói rántott csirkemell
» Csirkemell pehelybundában » Chilis-szójás csirkemell » Csirkemell zöldséggel » Török csirkemell saláta
» Isteni sültcsirkemellfilé » Erzsi csirkemelle » Brokkolis csirkemell # » Göngyölt csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.