Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-narancsos diókenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg liszt
3 dkg élesztő
15 dkg vaj vagy sütőmargarin
8 dkg durvára vágott dió
3 tojás
5 evőkanál méz
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál tej
Tetejére

1 narancstea filter
2 evőkanál porcukor
1 a hártyájától kifilézett narancs

Elkészítés:
A lisztet az élesztővel, majd a vajjal vagy sütőmargarinnal elmorzsolom. A diót, a tojást hozzáadom, mézzel édesítem, narancshéjjal fűszerezem, végül a tejet is beledolgozom. A masszát egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott püspökkenyérformába töltöm. Kb. 60 percet sütöm 160 fokon. A diókenyeret még melegen kiborítom. A teafiltert 6 percre fél dl forró vízbe áztatom, majd ezt a teát cukorral simára keverem, és felforralom. A tűzről levéve beleteszem a narancsot, és ezt a forró mázat kenem a tészta tetejére. Egész dióval díszíthetem.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-narancsos csirke » Mézes-narancsos csirkecomb » Őszibarackos-túrós pite » Cseresznyés lepény
» Egyszerű, gyors piskóta » Finom meggyes sütemény » Diós-lekváros puffancs » Kakaós kifli2
» Stolverk szelet 2 » Likőrös dominószelet » Diós tiramisu » Nutellás keksz
» Színes gyümölcskocsonya » Meggyes bögrés süti » Narancsos sütemény » Csokis kókuszos süti


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.