| Mindig sikerülő kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 4 tojás 25 dkg liszt 25 dkg cukor 1 csomag sütőpor 1 dl olaj 1 dl víz kakaópor durvára vágott dió darált dió mazsola étcsokis vagy tejcsokis tortabevonó Elkészítés: A 4 tojás sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáöntöm az olaj és a víz keverékét, végül belerakom kanalanként a liszt és a sütőpor keverékét. A keményre vert 4 tojásfehérjét is hozzáforgatom. Belekeverem a durvára vágott diót és az előzőleg beáztatott mazsolát (vízbe vagy rumba áztatom). A tésztakeveréket kettéveszem, és az egyik felébe kakaóport keverek (jó a sima is, de talán finomabb keserű kakaóval). Kivajazom a kuglófformát, az aljába beleszórok egy kevés darált diót. 200-220 fokon 5 percig sütöm, utána kb. 30 percig 150-180 fokon, tűpróbáig! A tortabevonót vízgőz felett felolvasztom, ráöntöm a kész és még meleg kuglófra. ! Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: gotinagyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |