Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas kuglóf 2 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25dkg margarin
25 dkg cukor
4 tojás
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2,5 dl tej
2 ek. porcukor
1 csipet só
ízlés szerint fahéj (kb. 2 kk.)

Elkészítés:
Kézi robotgéppel a puha margarint a cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat.
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval.Hozzáadjuk a fahéjat. 4-5 adagra osztjuk a liszt keveréket, felváltva a tejjel, beledolgozzuk a margarinos masszába Először kevés lisztet öntünk a masszába, elkeverjük, ezután kevés tej következik. Ezt felváltva ismételjük míg a liszt és a tej el nem fogy.
Csak annyi folyadékot keverjünk a tésztához, hogy ne legyen túl folyékony!
A kevert tészta akkor jó ha sűrű, az a massza nem esik le a keverőbetétről.
A sütőt 200° C –ra előmelegítjük.
A mazsolát leszárítjuk és a masszába szórjuk.
A kuglóf formát kikenjük margarinnal.
A tésztát bele simítjuk a sütőben kb.: 60 percig sütjük.
Alufóliával takarjuk le a tetejét akkor nem ég meg.
Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e. Ha ragad a tűre akkor még tovább sütjük.
Sütés után néhány percig hűlni hagyjuk a formában majd rácsra borítjuk.
Tálaláskor porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: bettus08


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas almafánk » Fahéjas kalács » Körtés, fahéjas tej » Tojáslikőrkuglóf
» Fahéjas csokikockák » Fahéjas almagombóc » Fahéjas fonott kalács » Csirkekuglóf
» Tojáslikőrös kuglóf » Fahéjas csillagocskák » Fahéjas rudacska » Császárkuglóf
» Márvány kuglóf » Triplacsokis kuglóf » Kávés-fahéjas túrótorta » Túrós kuglóf uzsonnára


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.