| Narancskarikák csokoládéban (amerikai édesség) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg fõzõcsokoládé, 4 egészen kicsi narancs, 1 dl víz, 50 dkg cukor. Elkészítés: A megmosott narancsokat egészben hagyva 5 napig áztatom hideg vízben úgy, hogy naponta többször is cserélem rajta az áztatóvizet. Ezután forrásban lévõ tiszta vízbe teszem ugyancsak egészben, és az újraforrástól számított 4 percig fõzöm. Ezután leszûröm róla a vizet és hagyom kihûlni. Ezt a mûveletet még háromszor megismétlem, három napig, naponta egyszer. A cukrot 1 dl vízzel sûrû sziruppá forralom, majd a narancsokat 5 percig fõzöm a szirupban. Hagyom benne kihûlni, ezután leszûröm. Másnap a szirupba visszateszem és újból 5 percig forralom. Leszûrés után a következõ nap harmadszor is megismétlem. (Tehát tiszta vízben háromszor, és szirupban is háromszor kell fõzni a narancsokat!) Két napi száradás után éles késsel héjastól fél centis karikákra vágom. A csokoládét állandó keverés közben egy deci vízben felolvasztom, majd a narancskarikákat egyenként megmártom a folyékony csokoládéban. Fogvájót szúrok bele, akkor könnyen tudok bánni vele. Rácsra téve megszárítom, majd még egyszer belemártom a csokoládéba. Ha megszáradt, hûtõszekrényben jól megdermesztem és utána már papírdobozban, ugyancsak a hûtõszekrényben tárolom. Sokáig eláll, rendkívül finom, tulajdonképpen egy kandírozott, csokoládés narancs. Miután nagyon munkaigényes, dupla vagy tripla adagot érdemes belõle egyszerre készíteni. Tanácsok: Megjegyzem, hogy nagyon munkaigényes. De nemcsak rendkívül finom, különleges csemege, hanem nagyon dekoratív, díszítésre is alkalmas. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |