Tutireceptek.hu fejléc

Almás édesség recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
350 g liszt,
2 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
2 db tojás,
2 evőkanál olaj,
300 ml tej,
2-3 alma lereszelve

Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat). Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás rakott zsemle » Almás golyók » Almás krémes, sütés nélkül » Mamám almás lepénye
» Almás béles » Almás-diós rakott metélt » Tartalmas gombaleves » Almás tepsis krumpli
» Kevert almás süti » Kókuszos almás sütemény » Francia almás » Almás pite Zsanna módra :)
» Almás kókuszcsókós süteméy » Almafánk (nem almás fánk) » Epres-almás pite » Almás májkavalkád


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.