Tutireceptek.hu fejléc

Narancsmajmok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db narancs,
4 szem szegfűszeg,
3 evőkanál méz,
1 vaníliarúd,
1-1 kisebb fürt fehér és piros szőlő,
4 db ringló,
2 db barack,
1 db banán.

Elkészítés:
A narancsokat félbevágjuk, majd óvatosan kicsavarjuk a levüket úgy, hogy a narancsfelek héja ne sérüljön. Aztán a héjakból kiskanállal óvatosan kikapargatjuk a maradék gyümölcsdarabokat, hogy teljesen üresek legyenek.

Ha készen vagyunk, készítünk egy gyümölcssalátát. A szőlőket leszemezzük, a ringlót és a barackot felkockázzuk, a banánt pedig felkarikázzuk, majd az összes gyümölcsdarabot beleszórjuk egy nagyobb keverőtálba.

Elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy keverőtálba öntjük a narancs kifacsart levét, belekapargatjuk a vanília ízes szemcséit, végül hozzákeverjük a mézet is. Hakész, ráöntjük a gyümölcsökre és az egészet alaposan összeforgatjuk.

A félre tett narancsfelekből kettőnek az alát egy kicsit levágjuk, épp csak annyira, hogy stabilan csücsüljenek. Ezután jöhet a kézügyesség és a fantázia; a másik két héjon kivágjuk a majmok fülét és a szemét, végül a szegfűszegeket beszúrjuk a szem részhez.

Ha ügyesek voltunk, már csak annyi van hátra, hogy a talp részeket megtöltsük az ízes gyümölcssalátával és lezárjuk a majom-fejekkel.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finn nagyik gyümölcsös pitéje » Füge töltve » Kevert kakaós sütemény » Diós répatorta másként
» Andland Hólabdája » Túrórudi brownie » Bögrés kakaós-kókuszos » Tiramisu máshogy
» Kozák sapka sütés nélkül » Kakaó alagút » Szilvás-túrós muffin » Kukorica Felfújt
» Tejlekváros süti » Márton szeletek » Marcipán gombóc » Bögrés mákos, dióval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.