Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos zabpelyhes cookie recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Egy fél literes bögre
Zabpehely
Liszt,
Cukor, inkább kevesebb, kb. 2/3 bögrényi

fél csomag sütőpor
1 nagy tk. fahéj,
15-20 dkg olvasztott vaj/Rama margarin
1-2 db tojás
1 narancs reszelt héja
tej

Elkészítés:
A müzlit leöntjük egy kis tejjel vagy olvasztott vajjal, hogy megszívja magát.
A lisztet, sütőport, fahéjat, cukrot összekeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat, egy-két tojást, esetleg egy kis tejet és simára keverjük.
Hozzákeverjük a zabpelyhet, és belereszeljük a narancs héját.
(kóstoljuk meg, ízlés szerint adhatunk hozzá több fahéjat, cukrot)
Hűtőbe tesszük a tésztát, előmelegítjük a sütőt 170- 180 fokra.
Egy tepsire vagy sütőlemezre sütőpapírt teszünk, és bő evőkanálnyi kupacokat teszünk rá (kb. 7-9 adagot egyszerre)
Kb. 15 perc alatt elkészül, de ha mégsem, nézegessük sűrűn.
Melegen puhább és törékenyebb, óvatosan szedjük le a sütőpapírról.
Olyan 15-20 adag lesz.

Tanácsok:
A recept lényege, hogy lisztből, zabpehelyből kb. azonos térfogatot, cukorból kicsit kevesebbet használjuk, és kerüljön mellé vaj, tojás, némi tej.
Ha három decis bögrét használunk, elég egy tojás, kb. 10 dkg vaj, kb. 1 dl tej.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cookie - kakaós süti » Banános-zabpelyhes muffin » Narancsos sertésszűz » Csokis cookie
» Narancsos paradicsomleves » Fehérboros-narancsos puncs » Mogyorós-zabpelyhes keksz » Zabpelyhes túrógombóc
» Mézes-narancsos csirke » Csokoládés narancsos rolád » Narancsos karikák » Mézes-narancsos csirkecomb
» Narancsos linzerkoszorú » Zabpelyhes fasírt » Narancsos csokis mousse » Padlizsánfasírt zabpelyhes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.