| Narancsos zabpelyhes cookie receptSütemények, édességek Hozzávalók: Egy fél literes bögre Zabpehely Liszt, Cukor, inkább kevesebb, kb. 2/3 bögrényi fél csomag sütőpor 1 nagy tk. fahéj, 15-20 dkg olvasztott vaj/Rama margarin 1-2 db tojás 1 narancs reszelt héja tej Elkészítés: A müzlit leöntjük egy kis tejjel vagy olvasztott vajjal, hogy megszívja magát. A lisztet, sütőport, fahéjat, cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, egy-két tojást, esetleg egy kis tejet és simára keverjük. Hozzákeverjük a zabpelyhet, és belereszeljük a narancs héját. (kóstoljuk meg, ízlés szerint adhatunk hozzá több fahéjat, cukrot) Hűtőbe tesszük a tésztát, előmelegítjük a sütőt 170- 180 fokra. Egy tepsire vagy sütőlemezre sütőpapírt teszünk, és bő evőkanálnyi kupacokat teszünk rá (kb. 7-9 adagot egyszerre) Kb. 15 perc alatt elkészül, de ha mégsem, nézegessük sűrűn. Melegen puhább és törékenyebb, óvatosan szedjük le a sütőpapírról. Olyan 15-20 adag lesz. Tanácsok: A recept lényege, hogy lisztből, zabpehelyből kb. azonos térfogatot, cukorból kicsit kevesebbet használjuk, és kerüljön mellé vaj, tojás, némi tej. Ha három decis bögrét használunk, elég egy tojás, kb. 10 dkg vaj, kb. 1 dl tej. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |