Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nyuszika répatortája recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg répa, 3dl tojásfehérje, 1 dl tojássárgája, 25 dkg cukor, 10 dkg liszt, 30 dkg mandulaliszt, reszelt-citrom- vagy narancshéj.

Elkészítés:
A megtisztított réspát lereszeljük, ízlés szerint reszelt citrom és narancshéjjal ízesítjük. A tojás sárgát habosítjuk a cukorral 1/3 részével, majd hozzáadjuk a reszelt répát. A tojásfehérjét habbá verjük a maradék cukorral, és óvatosan vegyítjük a tojássárgájával, végül hozzákeverjük a kétféle lisztet. Kivajazott és kilisztezett formába öntjük a masszát, és 170-175 fokos sütőben 50-55 percig sütjük. Ha kihűlt, meleg baracklekvárral lekenjük, és marcipánrépácskákkal díszítjük.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsuzsi répatortája » Irma néni répatortája » Diós krémtorta » Széna-szalma
» Joghurtos almatorta » Finom capuccinó szelet » Banánkrém » Nosztalgia krémes
» Könnyű, gyors kakaós süti » Tejfölös torta 2 » Citromhabos süti mikróban » Linzerkoszorú
» Csokis magyar pite » Kukucska - pöttyös túrós » Túrós almás muffin » Morzsás túrótorta pohárban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.