Tutireceptek.hu fejléc

Huszárcsók 1946-ból recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
36 dkg liszt
28 dkg vaj
20 dkg cukor
4 egész tojás
1 citrom reszelt héja
10dkg őrölt mandula,vagy dió
5 dkg baracklekvár(Áfonya)

Elkészítés:
A lisztet,vajat,cukrot,reszelt citromhéját és a 4 tojássárgáját összedolgozzuk,majd golyókat formálunk belőle.Az így formált golyókat a tojások fehérjében megmártjuk és őrölt mandulában(dióban)meghempergetjük.Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk úgy,hogy minden golyócska közepét ujjal benyomjuk.Közepesen forró sütőben kisütjük.Sütés után a mélyedéseket megtöltjük lekvárral.

Tanácsok:
Nem igényel túl sok munkát.
Nagyon finom,és nagyon mutatós.


A receptet beküldte: csiga4dada


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Huszárcsók » Cságógulyás 1946-ból » Huszárcsók/lekváros pötty » Barackjoghurtos- sütemény
» Házi almás pite » Fehér csokis kekszes » Bögrés fahéjas almás süti » Extra gyors fánk
» Kelt ostoros rétes » Gyümölcsrizs csokiöntettel » Diákcsemege » Túróval töltött sült alma
» Barackos esküvői túrótorta » Ribizlis desszert » Fahéjas mézes teasütemény » Mikuláscsizma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.