Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Huszárcsók 1946-ból recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
36 dkg liszt
28 dkg vaj
20 dkg cukor
4 egész tojás
1 citrom reszelt héja
10dkg őrölt mandula,vagy dió
5 dkg baracklekvár(Áfonya)

Elkészítés:
A lisztet,vajat,cukrot,reszelt citromhéját és a 4 tojássárgáját összedolgozzuk,majd golyókat formálunk belőle.Az így formált golyókat a tojások fehérjében megmártjuk és őrölt mandulában(dióban)meghempergetjük.Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk úgy,hogy minden golyócska közepét ujjal benyomjuk.Közepesen forró sütőben kisütjük.Sütés után a mélyedéseket megtöltjük lekvárral.

Tanácsok:
Nem igényel túl sok munkát.
Nagyon finom,és nagyon mutatós.


A receptet beküldte: csiga4dada


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Huszárcsók/lekváros pötty » Cságógulyás 1946-ból » Huszárcsók » Házi rétes
» Oroszpite » Pite sütőtökkel » Barackos rácsos » ÜdÍtŐ szeletke
» Szilvás torta » Párizsi krém » Hamis somlói » Nutellás keksz
» Amerikai csokis keksz » Rumos trüffelcsillag » Mézes-diós csók » Édes túrókrém


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.