| Őzháttorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 evőkanál liszt, 3 tojás, 9 dkg cukor, 12 dkg darált mandula, 7 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál reszelt citromhéj, fél teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só A tetejére: 10 dkg egész mandula, 7 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál víz Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk a szögletes tortaformát. Zsemlemorzsával behintjük. Robotgéppel (a legmagasabb fokozaton) jól összekeverünk egy tojást, két tojássárgáját, a cukrot, a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és a sót. Belekeverjük a darált mandulát, a reszelt csokoládét és a lisztet Másik tálban a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 30-35 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vízzel, majd a tortára kenjük. Beleszúrjuk az egész mandulaszemeket úgy, hogy függőlegesen kiálljanak. Tanácsok: Ez a német torta a tésztából függőlegesen kiálló mandulaszemekről kapta a nevét. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |