Tutireceptek.hu fejléc

Panna cotta citrommal részegtíve, málnával megbolondítva recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 adaghoz:
A málnás réteghez
2,5 dl málnapép
5 g zselatin (por)
A citromos réteghez:
3 dl tej
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál porcukor
1 citrom leve
reszelt citromhéj
10 g zselatin (por)

Elkészítés:
A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át. Ezután forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd egyenlően elosztva öntsük bele a formákba. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A citromos réteghez a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a porcukrot (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is), a citromlevet és reszelt citromhéjat keverjük össze, majd hevítsük forráspontig, közben többször keverjük meg. Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd hűtsük ki.

A hűtőből vegyük ki a formákat, majd óvatosan öntsük a megdermedt málna tetejére a kihűtött keveréket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a citromos rész is teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt a formákat pár pillanatra mártsuk bele meleg vízbe, majd fordítsuk rá a tányérra, és óvatosan vegyük le.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Muffin-Panna féle » Kókuszos panna cotta » Ricottás-mákos torta » Kakaós szelet málnával
» Chia puding málnával » Brownie - Panna módra » Házi müzli málnával » Joghurtos panna cotta
» Epres panna cotta » Ricottás uborka » Csokisoufflé málnával » Pannacotta eperrel
» Panna cotta » Ricottás süti » Panna Cotta epres szósszal » Ricottás-spenótos penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.