| Párizsis pikánssaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 nagy tubus majonéz 25 dkg csalamádé 2 alma 30 dkg marhapárizsi 1 közepes zeller 1 db főtt burgonya 2 fej lilahagyma 1 pohár tejföl Elkészítés: Majonézt tejföllel elkeverjük.Az almákat kimagvazzuk és hámozatlanul vékony csíkokra vágjuk.Azonnal bele kell tenni a majonézbe. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk,picit sózzuk,majd állni hagyjuk kb.20percet. A zellert lereszeljük,megsózzuk és állni hagyjuk. A csalamádét levétől lecsurgatva összevágjuk,és az almás majonézbe tesszük.A sózott hagymát,zellert kicsavarjuk és ezt is a majonézbe tesszük,és a csíkokra vágott párizsit is. Legvégül a főtt burgonyát tesszük bele,de ezt is csíkokra vágva. 3-4 órát állni hagyjuk,hogy az ízek összeérjenek! A receptet beküldte: Laryan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |