Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pavlova torta III. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojásfehérje
1 csipet só
2,5 dl porcukor
1 teáskanál citromlé vagy ecet
5 dl tejszín
1,25 dl porcukor
kivi vagy akármilyen trópusi gyümölcs

Elkészítés:
Melegítsd a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra. Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 2,5 dl cukrot lassan, miközben vered a habot, végül a citromlevet is. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen. Süsd meg nagyon lassan, kb. egy órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráig. Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha. Egy tálban verd fel a tejszínt 1,25 dl cukorral.
Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi narancstortája » Joghurtos Gyümölcsös torta » Zebra túrótorta » Naptorta
» Dán almatorta » Finomcsokitorta » Klastrom-torta » Boros narancskrém torta
» Kakaós-barackhabos torta » Madártejtorta » Répa torta Ivántól » Boros almatorta
» Szilvás-mákos piskótatorta » Ananászos túrótorta III. » Barackos joghurttorta » Eperhabos torta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.