Tutireceptek.hu fejléc

Pavlova torta III. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojásfehérje
1 csipet só
2,5 dl porcukor
1 teáskanál citromlé vagy ecet
5 dl tejszín
1,25 dl porcukor
kivi vagy akármilyen trópusi gyümölcs

Elkészítés:
Melegítsd a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra. Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 2,5 dl cukrot lassan, miközben vered a habot, végül a citromlevet is. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen. Süsd meg nagyon lassan, kb. egy órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráig. Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha. Egy tálban verd fel a tejszínt 1,25 dl cukorral.
Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lúdlábtorta » Piskótás tejföltorta » Karácsonyfa-torta » Csokis meggyes torta
» Gyümölcstorta 1 » Citromos sajttorta » Diabetikus citromtorta » Liszt nélküli túró torta
» Kastélytorta » Dobostorta » Szirupos almatorta » Gyümölcsös joghurtos torta
» Ági nagymami tortája » Gyümölcsös kefírtorta » Gesztenye-torta » Narancsos mandulatorta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.