Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Piskóta alaptészta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 egész tojás, 6 evõkanál porcukor, 6 púpozott evõkanál liszt (lehetõség szerint rétesliszt), csipetnyi só, késhegynyi szódabikarbóna.

Elkészítés:
Az elsõ lépés, hogy a sütõt begyújtom és elõkészítem a tortaformát. Az alját kibélelem egy tiszta papírlappal, aminek pontosan akkorának kell lennie, mint a forma alja. A tojásfehérjékbõl kemény habot verek, majd apránként beleverem a cukrot, a sót, a szódabikarbónát és a tojások sárgáját. Ezután könnyedén belekanalazom a lisztet, majd belesimítom a masszát a formába és az elõmelegített, nem túl forró (illetve közepes hõmérsékletû) sütõbe tolom. (180-200 °C-os hõmérsékletû legyen.) 30-35 percig sütöm, majd a tûpróbával ellenõrzöm, hogy a közepe is átsült-e már. A megsült piskóta tapintásra rugalmas, a teteje nem horpad be. A nyitott sütõajtónál hagyom langyosra hûlni, csak ezután borítom rá egy gyengén meglisztezett deszkára. (A forma oldalától késsel elválasztom, és aztán borítom ki.) A papírt lehúzom róla, majd teljes kihûlése után vágom csak fel.

Tanácsok:
A tepsi mérete 30*50 cm


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos-piskótás kocka » Gesztenyés piskótarolád » Bécsi piskótaszelet » Babapiskótás őzgerinc
» Banános babapiskótás » Tökéletes piskóta » Csokihabos piskóta » Epres túrópiskóta
» Kavart túrópiskóta » Almás-krémes piskóta » Babapiskóta » Csokoládés piskóta
» Kakaós-cseresznyés piskóta » Karin narancsos piskótája » Mézes-diós piskóta » Szilvás babapiskótás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.