Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eperkrémes piskótarolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
9 dkg liszt
10 dkg eper
5 dkg eperlekvár
2,5 dl tejföl
10 dkg porcukor
10 g zselatin

Elkészítés:
Meleg vízfürdőben a tojásokat a cukorral 5 percig keverjük, majd kivesszük, és 8-10 perc alatt sűrű krémmé verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és óvatosan beleszitáljuk a lisztet. A masszát kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben, kb 8 percig sütjük.
Ezután egy lisztezett konyharuhára borítjuk, és rövid ideig hűlni hagyjuk.
Az epret aprítjuk, majd összekeverjük a lekvárral, tejföllel és porcukorral.
Az oldott zselatint a keverékbe vegyítjük. A krémet a kihűlt lapra kenjük. Ha a krém dermedni kezd, a lapot a ruha segítségével feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.


A receptet beküldte: tűzijáték


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barna piskótarolád » Piskótarolád mascarponéval » Finom epres piskótarolád » Epres piskótarolád
» Gesztenyés piskótarolád » Túrós diéta-álom » Nektarinos túrótorta » Rakott alma banánnal
» Ananászos muffin » Epres joghurtkrém » Gofri kisbibe módra » Őzgerinc /nem sütős/
» Marcipános almatorta » Mézes-almás rizs » Brünni sütemény » Bounty-süti


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.