Tutireceptek.hu fejléc

Babapiskótás mézes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Mézes laphoz : 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.

Elkészítés:
Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot ( kb. 30* 25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.
Töltelék : 0.5 l tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
20 dkg babapiskóta,1 meggy aroma.
Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot.
Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig.

Tanácsok:
Csak másnap szeleteljük mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!


A receptet beküldte: Szaffy12


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes báránygerinc. » Mézes-diós csók » Babapiskótás puncsszelet » Puha mézes süti
» Mézes rakott » Mézes kuglóf » Babapiskótás » Mézes gyömbér tea
» Kakaós - mézes süti » Hűsítő babapiskótás » Diós-mézes banán desszert! » Banános babapiskótás
» Puha Update1 mézeskalács » Mézes-citromos csirke » Mézes mákos parfé » Mézes-magvas müzli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.