Tutireceptek.hu fejléc

Piskóta - cukorbetegeknek recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
10 dkg glukonon ( vagy: fruktóz)
14 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
5 g sütőpor

Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját is.
A sütőporral kevert, szitált lisztet is hozzáadjuk ,óvatosan, hogy ne essen össze a habos krém , és a reszelt citromhéjat is.

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten(170-180 fokon), sütőpapírral sütjük.

Tortaformában: 35- 40 perc
Közepes tepsiben: 25-30 perc
Nagyobb tepsiben, tekercsnek: 20-25 perc

A kész tésztát oldalt késsel meglazítjuk, lisztezett deszkára borítjuk,kicsit megmozgatjuk, hogy ne ragadjon le a gőztől.
A papírt vizes ecsettel megnedvesítjük,s mikor meglazul, lehúzzuk a tésztáról.
Ha már nem annyira forró, és emelhető, jobb, ha rácson hűtjük ki.

Tanácsok:
kb.45 dkg lesz belőle

Csokoládésan is készíthetjük.

Ekkor a liszt egy részét kakaóporral helyettesítjük:

liszt: 12 dkg
kakaópor: 2 dkg - a többi ugyanaz

Diós, mogyorós változat:

liszt: 10 dkg
darált dió, vagy mogyoró: 6 dkg - a többi ugyanaz

Minden más tekintetben ugyanúgy járunk el, mint a síma piskótánál.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos piskóta » Babapiskóta (estike) » Mennyei piskótatekercs » Húsvéti nyuszi piskóta
» Piskóta alaptészta » Gesztenyés piskótarolád » Piskótaszelet (update 2) » Málnás-csokis piskóta
» Ausztrál almás piskóta » Csokis-habos piskótatorta » Málnás mikrós piskóta » Szilvás babapiskótás
» Gesztenyés babapiskóta » Babapiskótatorta » Andi vizes piskótája » Kakaós piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.