Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pizzás mini batyuk recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához
250 g liszt
fél kávéskanál cukor
20 g élesztő
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
100-150 ml langyos víz

A töltelékhez
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál ketchup
só, oregánó
60-70 g kockára vágott sonka
12 szem olívabogyó
1 csomag ( 125 g ) mozzarella

Elkészítés:
Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Miután megkelt az élesztő, a többi hozzávalóhoz öntjük. A maradék langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk, amit lefedve duplájára kelesztünk.
Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát úgy, hogy téglalapot formázzon, majd 12 egyenlő négyzetre vágjuk.

Összekeverjük a sűrített paradicsomot a ketchup-pal, sózzuk, és oregánóval ízesítjük. Megkenjük a tésztadarabok közepét paradicsomos szósszal, és mindegyikre teszünk pár kocka sonkát, 1 szem olívabogyót és egy darabka mozzarella sajtot.
Összefogjuk a tésztanégyzetek négy sarkát, és batyut formázunk belőle. A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk, ebbe ültetjük a batyukat. 20-25 perc kelesztés után 200 fokra melegített sütőben sütjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizzáskifli » Sonkás batyuk » Pizzás kifli » Pizzás táska
» Pizzás rudacskák » Pizzás tészta » Pizzás falatok » Isteni pizzás rúd
» Pizzás, szezámmagos kifli » Pizzás melegszendvics » Pizzás rúd » Húsos Batyuk
» Pizzás csiga Emyke módra » Gyors pizzás csiga » Pizzás tallér » Pizzaszendvics


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.