Tutireceptek.hu fejléc

Pulykasült gregorian módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pulyka felsőcombfilé
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna

bors
paradicsomlé
pirospaprika
kevés olaj
2 dl tejföl

Elkészítés:
A húst megmossuk, majd egyforma darabokra vágjuk fel, sózzuk meg. Tepsibe vagy jénaiba felváltva rakjuk le a húst a vékonyra szeletelt szalonnával. Szorjuk meg pirospaprikával, őrölt borssal, 6 ek. paradicsomlével, 4 ek. olajjal öntözzük meg. A sütő aljába egy tálba tegyünk vizet, így nem szárad ki a hús sülés közben. Az esetlegesen elpárolgott vizet pótoljuk. A rácsra tett husit kb. 1-1,5 órán át süssük 150 fokon. Amikor kész, a hús levét öntsük le, és keverjük össze a tejföllel, majd öntsük vissza a húsra és még 10-15 percig süssük készre.

Tanácsok:
Én tepsis krumplit szoktam hozzá kínálni.


A receptet beküldte: Márti***


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Máj portugál módra » Sertéscomb -Athéni módra » Rizs AndikAnyuka módra » Rizskoch Andi módra
» Lúdláb-update módra » Sertésragu Budapest módra » Sertéscsülök pékné módra » Omlett Justy módra
» Rizs parasztlány módra » Borjújava dubarry-módra » Mákos sütemény Maris módra » Csirkecomb kertészné módra
» Bélszín Sztroganoff módra » Túrós pogi Ági módra » Pacal brazil módra » Pácolt hús Vicky módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.