Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pulykasült gregorian módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pulyka felsőcombfilé
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna

bors
paradicsomlé
pirospaprika
kevés olaj
2 dl tejföl

Elkészítés:
A húst megmossuk, majd egyforma darabokra vágjuk fel, sózzuk meg. Tepsibe vagy jénaiba felváltva rakjuk le a húst a vékonyra szeletelt szalonnával. Szorjuk meg pirospaprikával, őrölt borssal, 6 ek. paradicsomlével, 4 ek. olajjal öntözzük meg. A sütő aljába egy tálba tegyünk vizet, így nem szárad ki a hús sülés közben. Az esetlegesen elpárolgott vizet pótoljuk. A rácsra tett husit kb. 1-1,5 órán át süssük 150 fokon. Amikor kész, a hús levét öntsük le, és keverjük össze a tejföllel, majd öntsük vissza a húsra és még 10-15 percig süssük készre.

Tanácsok:
Én tepsis krumplit szoktam hozzá kínálni.


A receptet beküldte: Márti***


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós süti Atkins módra » Túró Fánk Judy módra » Tonhal salata Maris modra » Rakott tészta Ani módra
» Vendégváró manduli módra » Meggyes lepény Ági módra » Csirke zezsua módra » Keksztorta Mamóca módra
» Tejszínes hús Kati módra » Kifli " Cica mama módra" » Jégsaláta Franciska módra » Kocsonya borsodi módra
» Tepertőkrém paleo módra » Uborka saláta Görög módra » Muffin cukrász módra » Túró rudi Emyke módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.