Tutireceptek.hu fejléc

Halleves horvát módra recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1,5 kg fehérhúsú hal,
5 dkg rizs,
6 kanál olíva olaj,
2 gerezd fokhagyma,
15 dkg paradicsom,
5 dkg citrom,
3 dkg petrezselyem zöld,
2 babérlevél,
2 dkg só,
3-4 szem bors.

Elkészítés:
A halat megpucolom, nagyobb darabokra vágom, és hideg vízbe teszem.
Hozzáadom, az olajt, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, felezett paradicsomot, babérlevelet, sót, borsot és a petrezselyem zöld felét.
Felforralom és lassú tűzön főzöm.
Mikor a hal kész, kiveszem a léből, a levet leszűröm, a halat kiszálkázom és visszateszem a lébe.
Ha marad, akkor "főtt hal"-ként is tálalható.
Sós vízben megfőzöm a rizst és leöntve a leveshez adom.
A megmaradt zöldpetrezselymet apróra vágom és a levesbe teszem.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ravioli (kínai módra) » Töltött gomba "Vera módra" » Kása-másképp pisti-módra » Csülök pékné módra
» Pikáns halleves » Gyöngytyúk Capital- módra » Hideg kutya Emyke modra » Pizzás csiga Emyke módra
» Szilvás gombóc Ági módra » Tiramisu AndikAnyuka módra » Somlói Móni módra » Hamis halleves
» Barackos szelet Emy módra » Csirkemell Cserép-módra:-) » Csirkemell Hawaii módra » Aranygaluska Anikó módra


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.