Tutireceptek.hu fejléc

Rákóczi túrós másként recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 citromból nyert citromhéj

Töltelék

50 dkg túró
3 csapott ek búzadara
1 db tojás
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
10 dkg mazsola

Hab

5 db tojásfehérje
30 dkg cukor

És még

290 g lekvár/ dzsem (1 kis üveg baracklekvár)

Elkészítés:
Linzer tésztát készítünk, összegyúrjuk a hozzávalókat, és 1-1,5cm vastagságúra nyújtjuk, majd megsütjük kb. 180 fokon 20 percig, én ezt is tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e.
Az 50 dkg túrót a 3 ek. búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral (ízlés szerint lehet több is) 1 vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és a mazsolával jól összekeverjük. A közben megsült tésztát, ha kihűlt, vékonyan megkenjük a barack lekvárral, és rákenjük a túrótölteléket.
Elkészítjük a tojáshabot, 20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzzük úgy, hogy a cukor gyöngyözzön (éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a cukrot), és közben nem szabad kevergetni. A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verjük, és forrón hozzáadjuk a cukros vizet, és ezzel együtt habbá verjük.
A tojáshabot egyenletesen elkenjük a túrón, és utána sütőben 80-100 fokon kiszárítjuk kb. 15-20 percig. Csak szárítani, sütni már nem kell.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós vitaminturmix » Expressz túrós béles » Epres, túrós hűsítő » Hagymáshús kicsit másként
» Felvidéki tepsis túrós » Juhtúrós padlizsántekercs » Túrós-tepertős pogácsa » Reform Rákóczi túrós
» Spenótos-túrós wrap » Káposztaleves másként » Sajtos-túrós zöldbab » Sült, túrós derelye
» Lusta asszony Túrós sütije » Almatorta túrósan » Omlós túrós » Málnás-túrós habos torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.