Tutireceptek.hu fejléc

Túrós karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg-os szép tömör karfiolfej,
20 dkg tehéntúró,
3 dkg liszt,
1 dl tej,
6 dkg vaj,
2 dl tejföl
15 dkg darált sonka vagy főtt füstölt hús,
5 dkg reszelt sajt,
só,
késhegynyi reszelt szerecsendió.

Elkészítés:
Sós vízben, egészben majdnem puhára főzzük a karfiolt, és levétől lecsurgatjuk. Közben 1 dkg lisztből 2 dkg vajjal és a tejjel besamelt főzünk, kihűtjük, és simára keverjük az áttört túróval, közéadjuk a darált sonkát. A karfiolt úgy vágjuk ketté, akár a zsemlét, és alsó felét kivajazott tűzálló tálra terítjük. Rásimítjuk a túrós-sonkás tölteléket, erre borítjuk a karfiol tetejét, hogy eredeti formáját visszakapja. A maradék 2 dkg vajból a 2 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl karfiol főzővízzel, néhány percig állandóan keverve forraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt szerecsendiót. Ha kell, sózzuk, de a karfiol a főzővíztől sós. Ezzel öntjük le a megtöltött karfiolt, és tetejét reszelt sajttal hintjük meg. A forró sütőben szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos karfiolsaláta » Ribizlis túrós muffin » Darás túrós » Rákóczy túrós
» Hagymás túrós galuska » Túrós szelet (Update 1) » Túrós-almás lepény » Juhtúrós háromszögek
» Füstölt sajtos karfiol » Habos túróslepény » Pöstyéni túrós » Túrós-csokis muffin II.
» Túrós rakott kifli » Barackos túrószelet » Finom túrós puffancs » Juhtúrós padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.