Tutireceptek.hu fejléc

Epres, túrós hűsítő recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg eper, vagy bármilyen gyümölcs
250 g túró
3-4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
kb. 12-15 db babapiskóta
1 csomag habfixáló
cukor
vaníliás cukor
1 citrom leve és reszelt héja


Elkészítés:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk.

A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliáscukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz vanília-aromát, vagy vaníliarúd kikapart belsejét), és sót (figyelem, akkor lesz íze a túrónak, ha több sót teszünk bele, mint amit elsőre gondolnánk! – nagyjából 2 nagy csipet elég.).

A habtejszínt felverjük a habfixálóval (annak használati útmutatója alapján) majd óvatosan beleforgatjuk a túróba.

Egy nem túl nagy (de mély) tálba lerakunk egy réteg babapiskótát, arra rászemezgetjük az eper felét, majd a krém nagyjából felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítünk.

Nehéz kivárni, de nagyjából fél-1 nap hűtőben történő érlelés után lesz igazán finom (amikor a babapiskóta kellően megpuhul, a krém meg összeáll).


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós kuglóf » Juhtúrós lasagne » Túrós-krémes pite » Diétás túrós-süti
» Nagypapa túrósa (update 1) » Hamis túrós sütemény » Lekvárosbukta túrósan » Túrós zabkorong
» Túrós lepény eperöntettel » Túrós-Brownie » Kelt túrós pogácsa » Túrós pite Zsuzsis
» Epres vaníliaszelet » Kukucskálós tepsis túrós » Epres mézes limonádé » Finom túrós gombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.