Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes Rotschild-piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
9 dkg cukor
9 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg magozott meggy
15 dkg csokoládé
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját. Végül a lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan elegyítjük.
Az így kapott masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsibe „babapiskótákat” nyomunk belőle. A tészta tetejére magozott meggyet nyomkodunk. Sütés előtt porcukrot szitálunk a tetejére, és 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és belemártjuk a kihűlt piskóták talpát. Sütőpapírra tesszük, és hűtőben dermesztjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-csokis álom » Meggyes muffin » Tejfeles meggyes süti... » Meggyes mákos kedvenc
» Diós meggyes » Meggyes krémes - másképp » Meggyes süti kefírrel » Joghurtos meggyes
» Meggyes őzgerinc » Meggyes lepény másként » Mákos, meggyes szelet » Meggyes-túrós sütemény
» Finom meggyes kocka » Rumos-meggyes-pudingos » Meggyes-kakaós zabpuding » Meggyes-mákos kalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.