Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes Rotschild-piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
9 dkg cukor
9 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg magozott meggy
15 dkg csokoládé
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját. Végül a lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan elegyítjük.
Az így kapott masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsibe „babapiskótákat” nyomunk belőle. A tészta tetejére magozott meggyet nyomkodunk. Sütés előtt porcukrot szitálunk a tetejére, és 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és belemártjuk a kihűlt piskóták talpát. Sütőpapírra tesszük, és hűtőben dermesztjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-Pudingos Szelet » " Pikk-pakk" meggyes » Meggyes pitee » Fordított meggyes
» Kókuszos-meggyes kocka » Meggyes fagylaltkehely » Feketeerdei meggyes kuglóf » Meggyes piskóta 2.
» Meggyes túrókrém » Meggyes süti gyorsan » Kavart, meggyes » Meggyes kekszrúd
» Meggyes-mákos pite II. » Meggyes hordó » Bögrés-tejfölös meggyes » Meggyes torta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.