Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-virslis kígyórétes recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
8-10 szál virsli
25 dkg trappista sajt
3-4 evőkanál mustár
1 tojás a kenéshez
ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra. Miután kinyújtottuk, hajtsuk félbe, majd a hajtás mentén vágjuk el, így két téglalap alakú tésztát kapunk. Ezután kenjük meg a közepét mustárral, majd keresztirányban, a szélétől számítva centinként bevagdaljuk a tésztalapot.

A mustárral megkent tésztára ráhalmozzunk a felkarikázott virsliket majd a kockákra vágott sajtot. Az oldalsó csíkokat megkenjük tojással, és - mintha fonnánk - középre, egymásra hajtogatjuk. Tetejét szintén megkenjük tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal.

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kígyórétes » Sajtos-virslis karfiol » Spenótos mártogatós » Ínycsiklandó kapros csoda
» Pizzatekercs » Darált húsos muffin » Káposztás rúd » Erdélyi rakott pogácsa
» Legjobb sajtos rudam » Sajtos lepénykék » Kedvenc túrós pogácsa » Túrós pogi Ági módra
» Sajtos-sült virsli » Maláj sárga rizs » Sonkás burgonya-stangli » Sajt tekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.