Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-virslis kígyórétes recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
8-10 szál virsli
25 dkg trappista sajt
3-4 evőkanál mustár
1 tojás a kenéshez
ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra. Miután kinyújtottuk, hajtsuk félbe, majd a hajtás mentén vágjuk el, így két téglalap alakú tésztát kapunk. Ezután kenjük meg a közepét mustárral, majd keresztirányban, a szélétől számítva centinként bevagdaljuk a tésztalapot.

A mustárral megkent tésztára ráhalmozzunk a felkarikázott virsliket majd a kockákra vágott sajtot. Az oldalsó csíkokat megkenjük tojással, és - mintha fonnánk - középre, egymásra hajtogatjuk. Tetejét szintén megkenjük tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal.

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-virslis karfiol » Kígyórétes » Lilahagymás pogácsa 2. » Egyszerű sós perec
» Karácsonyi sajtos pogácsa » Tojáslikőrös muffin » Sajtos-sonkás kifli » Diós kéksajtgolyók
» Egyszerű sajtosrúd » Andi sajtos rúdja » Finom töltött kifli » Chilis banán
» Joghurtos fánk II. » Medvehagymás pogácsa » Sajtos bogyó » Krumplis pite


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.