Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-virslis kígyórétes recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
8-10 szál virsli
25 dkg trappista sajt
3-4 evőkanál mustár
1 tojás a kenéshez
ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra. Miután kinyújtottuk, hajtsuk félbe, majd a hajtás mentén vágjuk el, így két téglalap alakú tésztát kapunk. Ezután kenjük meg a közepét mustárral, majd keresztirányban, a szélétől számítva centinként bevagdaljuk a tésztalapot.

A mustárral megkent tésztára ráhalmozzunk a felkarikázott virsliket majd a kockákra vágott sajtot. Az oldalsó csíkokat megkenjük tojással, és - mintha fonnánk - középre, egymásra hajtogatjuk. Tetejét szintén megkenjük tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal.

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-virslis karfiol » Kígyórétes » Joghurtos pogácsa 2 » összeragasztott sajtos
» Töpörtyűs pogácsa 3 » Legjobb sajtos rudam » Citromos kókuszgolyó » Magos ropogós
» Sajtos krémes » Tepertős pogácsa » Szezámmagos, sós rúd. » Fahéjas-mézes sütemény
» Káposztás pogácsa-finom » Gyors pizzás csiga » Burgonya chips » Krumlis pogácsa


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.