Tutireceptek.hu fejléc

Sajtsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
10-10 dkg füstölt sajt, reszelt márványsajt, ementáli sajt, juhsajt, 10 szem olajbogyó, 1 fiola kapribogyó, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 1 fej saláta, 3 dl tejföl, 5 dkg finomra darált dió, 5 dkg durvára tört dió, só, törött fehér bors és mustár ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma, 2 alma

Elkészítés:
A zöldhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd megsózzuk. A sajtokat kis kockákra szeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, és kézzel apróra tépjük; fogyasztásig hûtõszekrényben tartjuk. A tejfölt, a kapribogyó leszûrt levét, a mustárt, a sót, a törött fehér borsot, a szétzúzott fokhagymát és a darált diót összekeverjük, hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sajtkockákat, a félbevágott kapribogyót, a finomra vagdalt, kimagozott olajbogyót és a zöldhagymát. Alaposan összeforgatjuk és másfél óráig hûtjük. Fogyasztás elõtt összekeverjük a salátával, tetejét megszórjuk a durvára tört dióval és a reszelt márványsajttal.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ringlis sajtsaláta » Sajtsaláta másképpen » Őszi sajtsaláta » Almás sajtsaláta
» Sajtsaláta sárgadinnyében » Diós mézes sajtsaláta » Mézes-diós sajtsaláta » Sajtsaláta egyszerűen
» Sajtsaláta sültekhez » Juhsajtsaláta » Sajtsaláta szőlővel » Vegyes disznósajtsaláta
» Almás sajtsaláta sonkával » Tonhalas burgonyasaláta » Cecília-saláta » Hagymás sonkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.