Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
10-10 dkg füstölt sajt, reszelt márványsajt, ementáli sajt, juhsajt, 10 szem olajbogyó, 1 fiola kapribogyó, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 1 fej saláta, 3 dl tejföl, 5 dkg finomra darált dió, 5 dkg durvára tört dió, só, törött fehér bors és mustár ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma, 2 alma

Elkészítés:
A zöldhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd megsózzuk. A sajtokat kis kockákra szeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, és kézzel apróra tépjük; fogyasztásig hûtõszekrényben tartjuk. A tejfölt, a kapribogyó leszûrt levét, a mustárt, a sót, a törött fehér borsot, a szétzúzott fokhagymát és a darált diót összekeverjük, hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sajtkockákat, a félbevágott kapribogyót, a finomra vagdalt, kimagozott olajbogyót és a zöldhagymát. Alaposan összeforgatjuk és másfél óráig hûtjük. Fogyasztás elõtt összekeverjük a salátával, tetejét megszórjuk a durvára tört dióval és a reszelt márványsajttal.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtsaláta egyszerűen » Juhsajtsaláta » Sajtsaláta másképpen » Ringlis sajtsaláta
» Diós mézes sajtsaláta » Vegyes disznósajtsaláta » Almás sajtsaláta » Almás sajtsaláta sonkával
» Sajtsaláta sárgadinnyében » Sajtsaláta szőlővel » Őszi sajtsaláta » Mézes-diós sajtsaláta
» Sajtsaláta sültekhez » Sajtos majonéz » Almás kukoricasaláta » Kitti salija


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.