Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás rizssaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 zacskó gyors rizs, 25 dkg morzsolt csemege kukorica konzerv, 5 dkg mazsola, 1 csokor zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma 1 húsleveskocka, 2 csokor friss kapor, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint citromlé (vagy almaecet), só, porcukor.

Elkészítés:
A rizst a zacskón lévõ elõírás szerint megfõzöm, de a fõzõvízbe elõzõleg beleteszem a húsleveskockát is. (Természetesen kevesebb sóval készítem, mert a húsleveskocka is sós.) Amíg a rizs fõ, elkészítem a mártást: a majonézt és a tejfölt simára keverem, majd citromlével, borssal és csipetnyi porcukorral ízesítem. Belekeverem az egyik csokor megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kaprot, valamint a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. Ezután a fõtt rizst beleöntöm. A mazsolát megmosom, szárát leszedegetem és kevés, forrásban lévõ vízbe szórom. Egy percnyi forralás után a lángról lehúzva befedem, és további 10 percig hagyom puhulni, majd leszûröm és hozzáadom a salátához. Ugyancsak belekeverem a megtisztított és vékonyra karikázott zöldhagymát, valamint a, leszûrt kukoricaszemeket. Az egészet jól összekeverem és befedve, a hûtõszekrényben érlelem néhány órán keresztül. Tálalás elõtt meghintem a megmaradt kaporral.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás csirkemell » Almás-kukoricás saláta » Sajtos kukoricás lepény » Kukoricás-sajtos muffin
» Kukoricasaláta-kocsonya » Kukoricás máj » Rizssaláta Vivien módra » Sonkás kukoricasaláta
» Kukoricás pulykaragu » Tonhalas-kukoricás lepény » Kukoricás csirkeragu » Uborkás rizssaláta
» Japán barnarizssaláta » Kukoricás káposzta » Kukoricás-répás rizi-bizi » Kukoricás rakott cukkini


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.