Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Juhsajtsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg sós juhsajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 25-30 dkg kemény, apró paradicsom, 2 evõkanál kimagozott olajbogyó, 3 dl tejföl, fél citrom leve, 3 evõkanál olaj, 2 teáskanál szardellapaszta, salátalevelek, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, kevés só

Elkészítés:
A vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk és gyengén megsózzuk. A juhsajtot vékonyra metéljük, a paradicsomokat megmossuk, letörölgetjük és karikákra szeleteljük. A tejfölt, az olajat, a citromlevet, a szardellapasztát, az õrölt fehér borsot és a nagyon finomra vágott olajbogyót összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, a paradicsomot és a juhsajtot. Óvatosan átforgatjuk az egészet, és félórányi hûtés után a megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás répasaláta » Mustármártás ínyenceknek » Padlizsánsaláta » Lecsósaláta
» Bolgársaláta » Áfonyamártás » Különleges salátatál » Besztercei saláta
» Diétás franciasaláta » Csalamádé, I. » Csirkesaláta 2 » Hagymás sonkasaláta
» Almaszósz (almásgombóc mellé) » Savanyú káposzta saláta » Endívia saláta » Burgonyás zöldségsaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.