Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárga mandulás rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
20 dkg rizs,
2 tyúkhúsleves-kocka,
20 dkg sárgarépa,
5 dkg mazsola,
5 dkg tisztított fehér mandula,
3 evõkanál olaj,
1 teáskanál kurkuma,
1 mokkáskanál õrölt szegfûbors,
1 mokkáskanál õrölt fekete bors,
só (ízlés szerint).

Elkészítés:
A rizst gondos átválogatás után egy órára tiszta vízbe áztatjuk. Közben a megtisztított sárgarépát lereszeljük, a mazsolát megmossuk és szárát leszedjük, a mandulát jó éles késsel elforgácsoljuk. A rizst leszûrjük. Teflonedényben az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a rizst és folytonos keverés közben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, a mazsolát, a húsleveskockát, a mandula felét és a fûszereket. Annyi vizet öntünk rá, amennyi a térfogatának a duplája, majd felforraljuk, és kis lángon, fedõ alatt addig fõzzük, amíg az összes levét elszívja. Közben nem szabad megkeverni. Tálalás elõtt óvatosan - hogy a rizsszemek ne törjenek - átforgatjuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépakrém leves » Sárgabarack torta » Kakaós-sárgabarackos süti » Mandulás kekszgolyó
» Mandulás mézes » Sárgarépás itóka » Hideg sárgadinnyeleves » Sárga túró
» Sárgarépa leves » Mandulás csokigolyó » Sárgarépa sütemény » Káposzta-sárgarépa saláta
» Mandulás almagombóc » Sárgadinnyés túrótorta » Mandulás gyümölcssaláta » Sárgabarack ivólé


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.