Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos clafoutis recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 g vaj a forma kikenéséhez
750 g sárgabarack kimagozva
125 g liszt
50 g cukor
3 tojás
1 vaníliarúd
300 ml tej
porcukor a sütemény megszórásához

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy lapos kerek fajansztálat vagy tortaformát. Tegyük a barackot a formába.
A lisztet és a cukrot egy nagy tálban keverjük össze. Verjük fel a tojást. A vaníliarúd kikapart belsejét és a tejet adjuk a tojáshoz, és keverjük vele össze.
Lassan öntsük a tejes keveréket a liszthez, és állandóan kevergessük, amíg puha tésztát nem kapunk. Ezután öntsük a gyümölcsre.
Süssük 40 percig vagy tűpróbáig. Szórjuk meg porcukorral, és langyosan, vagy hidegen tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-sárgabarackos » Cseresznyés clafoutis » Sárgabarackos muffin 1 » Szilvás clafoutis
» Sárgabarackos bögrés süti » Sárgabarackos smothie » Sárgabarackos túrótorta » Sárgabarackos-gombóc
» Sárgabarackos joghurttorta » Sárgabarackos saját » Sárgabarackos müzliszelet » Kakaós-sárgabarackos süti
» Sárgabarackos habos » Sárgabarackos muffin » Sárgabarackos sütemény » Sárgabarackos kacsamell


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.