Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos clafoutis recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 g vaj a forma kikenéséhez
750 g sárgabarack kimagozva
125 g liszt
50 g cukor
3 tojás
1 vaníliarúd
300 ml tej
porcukor a sütemény megszórásához

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy lapos kerek fajansztálat vagy tortaformát. Tegyük a barackot a formába.
A lisztet és a cukrot egy nagy tálban keverjük össze. Verjük fel a tojást. A vaníliarúd kikapart belsejét és a tejet adjuk a tojáshoz, és keverjük vele össze.
Lassan öntsük a tejes keveréket a liszthez, és állandóan kevergessük, amíg puha tésztát nem kapunk. Ezután öntsük a gyümölcsre.
Süssük 40 percig vagy tűpróbáig. Szórjuk meg porcukorral, és langyosan, vagy hidegen tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgabarackos fánk » Sárgabarackos szelet » Sárgabarackos müzliszelet » Sárgabarackos muffin
» Kakaós-sárgabarackos süti » Szilvás clafoutis » Túrós-sárgabarackos » Sárgabarackos kacsamell
» Cseresznyés clafoutis » Sárgabarackos joghurttorta » Sárgabarackos sütemény » Sárgabarackos muffin 1
» Sárgabarackos-gombóc » Sárgabarackos sertéskaraj » Sárgabarackos párnák » Sárgabarackos, habos süti


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.