Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos clafoutis recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 g vaj a forma kikenéséhez
750 g sárgabarack kimagozva
125 g liszt
50 g cukor
3 tojás
1 vaníliarúd
300 ml tej
porcukor a sütemény megszórásához

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy lapos kerek fajansztálat vagy tortaformát. Tegyük a barackot a formába.
A lisztet és a cukrot egy nagy tálban keverjük össze. Verjük fel a tojást. A vaníliarúd kikapart belsejét és a tejet adjuk a tojáshoz, és keverjük vele össze.
Lassan öntsük a tejes keveréket a liszthez, és állandóan kevergessük, amíg puha tésztát nem kapunk. Ezután öntsük a gyümölcsre.
Süssük 40 percig vagy tűpróbáig. Szórjuk meg porcukorral, és langyosan, vagy hidegen tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgabarackos párnák » Cseresznyés clafoutis » Sárgabarackos joghurttorta » Sárgabarackos szelet
» Túrós-sárgabarackos » Sárgabarackos sertéskaraj » Sárgabarackos bögrés süti » Sárgabarackos smothie
» Sárgabarackos fánk » Sárgabarackos-gombóc » Sárgabarackos kacsamell » Sárgabarackos muffin 1
» Kakaós-sárgabarackos süti » Sárgabarackos muffin » Sárgabarackos habos » Szilvás clafoutis


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.