| Sárgarépás-diós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 30 dkg dió (bél) 30 dkg sárgarépa 5 db tojás 2 db tojásfehérje 25 dkg porcukor 1 teáskanál sütőpor (púpos) 1.5 db citrom 7 dkg rétesliszt A mázhoz 1.5 citromból nyert citromlé 30 dkg porcukor A tepsi előkészítéséhez 2 dkg margarin 1 evőkanál finomliszt Elkészítés: A diót megdaráljuk. A sárgarépát megtisztítjuk és kislyukú sajtreszelőn lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát 20 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját, valamint a reszelt sárgarépát. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a darált dióval és belekeverjük a tojásos, sárgarépás masszába. A tojások fehérjét - amit kipótoltunk még 2 maradék tojásfehérjével - 5 dkg porcukorral kemény habbá verünk. A tojáshabot óvatosan elvegyítjük az előzőekben összkevert masszával. A tepsit (28 x 38 cm-es) kikenjük margarinnal, beszórjuk liszttel és belesímítjuk a tésztát. Előmelegített, forró sütőben 5 percig 250 C°-on, majd kb 20 percig 180 C°-on készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e a tészta. A süteményt még melegen kiborítjuk a tepsiből. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat : A porcukrot a citromlével kézi erővel legalább 15 percig keverjük, hogy jó sima mázat kapjunk. A kihűlt tésztára kenjük a citrommázat. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |