Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős pizza recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
6 ek. olaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 tasak élesztő
250 ml. víz
fedeles serpenyő
tejföl
fokhagyma
bazsalikom
paradicsom
paprika
kolbász v. sonka
sajt

Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és vizet összegyúrom, adhatok hozzá még lisztet, ha túl ragadós a massza, de nem szabad nagyon kötöttnek lennie. 30-40 percig állni hagyom ( ha lehet meleg helyen). A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejföllel és bazsalikommal, ez lesz az alap. A többi hozzávalót felvágom, lereszelem a sajtot.
A tésztát, miután megkelt négy részre osztom. Előmelegítem a serpenyőt, fontos, hogy teflonos, fedeles serpenyőt használjunk! Belisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtom a tésztát, majd a serpenyőbe teszem, kis lángon 4 percig sütöm fedő alatt, ha már szépen megsült az alja megfordítom, rákenem a tejfölös alapot, rápakolom a feltéteket és megszórom sajttal, majd újabb 4 perc fedő alatti sütés után készen is van! Isteni finom!!!

Tanácsok:
Tejfölös alap helyett lehet paradicsomos is, ízlés szerint és feltétnek is használhatunk bármit, ízlés szerint!
:)

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: kitya26


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizza alaptészta, IV. » Mini pizzák » Gyors hamispizza » Serpenyős torta
» Pizzás táska (paleo) » Édes pizza » Nápolyi pizza » Pizzás kalács
» Házi pizza élesztő nélkül » Strasbourgi Pizza » Kelt pizzatészta » Pizzás rúd
» Serpenyős rizses kolbász » Pizza alaptészta, III. » Pizzaszósz gyömbérrel » Egyszerű pizzatészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.