Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős krumpli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt krumpli
20 dkg márványsajt
1 dl főzőtejszín
1 vöröshagyma
3 evőkanál vaj
2 teáskanál kakukkfű

bors

Elkészítés:
A krumplit főzd meg sós vízben, majd hámozd meg, mosd meg, és vágd karikákra vagy hasábokra. A hagymát tisztítsd meg és aprítsd fel. A kakukkfüvet morzsold össze, majd szórd a krumplira a hagymával együtt, utána ízlés szerint sózd, borsozd. A vajat olvaszd meg egy nagy teflon- vagy öntöttvas serpenyőben, oszlasd el benne a krumplis keveréket.

Először pirítsd kis lángon tíz percig, majd nagy lángon öt perc alatt süsd aranybarnára. Közben rázogasd meg a serpenyőt, vagy falapáttal kevergesd meg a krumplit, hogy mindenhol jól megpiruljon. Az utolsó percekben szórd rá a tejszínnel elkevert, reszelt márványsajtot is. Szedd tányérra, melegen fogyaszd.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós krumpligombóc » Rozmaringos krumpli » Fűszeres krumplipüré » Bográcsos krumplileves
» Kapros túrós krumplisült » Ízesített krumpli » Lacikrumpli » Fűszeres krumplitál
» Tepsis krumpli virslivel » Alufóliás krumpli » Görög rakott krumpli » Hagymás krumpli egytál
» Serpenyős-babos csirkemell » Serpenyős káposzta I. » Csirkés rakott krumpli » Póréhagymás krumplileves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.