Tutireceptek.hu fejléc

Sós, burgonyás kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
pici cukor
fél evőkanál só
10 dkg zsír
1 közepes főtt, áttört burgonya
1 tojás, +1 a kenéshez

Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukrot tejben felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és fél órát pihentetjük.

Pihentetés után kör alakúra nyújtjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk a kört. A cikkeket vékonyan megkenjük olajjal, feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.

A tetejét megkenjük tojással, tepsibe tesszük és még negyed órát pihentetjük. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A többi tésztával is ugyan így járunk el.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés kifli » Becsei sajtos kifli » Narancsos-mandulás kifli » Kifli mindenhez
» Töltött kifli » Burgonyás piskóta » Túrós rakott kifli » Diétás burgonyasaláta
» Burgonyasaláta sütőtökkel » Szalonnás burgonyasaláta » Pataji kifli » Sajtos, sonkás kiflicskék
» Sonkás-krémsajtos kiflik » Hókifli (olcsó) » Vajaskifli » Gesztenyés hókifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.