Tutireceptek.hu fejléc

Apró kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt
35 dkg zsír
1 élesztő felfuttatva (langyos tejben-cukorral)

Ízlés szerint töltjük: lekvár, dió, mák....

Elkészítés:
Az alapanyagokat mind jól összegyúrjuk, ha kell még tej adható hozzá! (ha nem lenne elég az amiben felfuttattuk az élesztőt)
Kinyújtjuk és kisebb pogácsaszaggatóval v pohárral kiszaggatjuk. Közepébe lekvár, dió, mák, ezután félbehajtani, összenyomni a széleit. Kb 180fokos sütőben készre sütjük. Még forrón vaniliás porcukorba hempergetjük.

Tanácsok:
Keverő tálba szoktam a vaniliásporcukrot rakni, beledobálok néhány kiflit megrázogatom és kiszedegetem, aztán a következő... sorban míg el nem fogy. Így gyorsabb a porcukrozási művelet! A dió és mák tölteléket mindenki izlés szerint készítse. (valaki főzi, valaki naturon teszi bele) Én naturon szoktam. Csak cukorral kikeverem.


Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!


A receptet beküldte: Cs.Anita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kifli kecskesajtosan » Barackos kifli » Tejfölös húsos kifli » Tejföles kifli
» Hamishájas kifli » Húsos kifli » Virslis kiflik » Sonkás-túrós kifli
» Jugó kifli magyar módra » Túrós kifli (janita) » Sajtos-sonkás kifli » Túrós kifli
» Sajtos kifli-nagyon finom » Vaníliás kiflik » Sörkifli » A legolcsóbb hókifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.