Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sós pálcika recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
18 dkg fehér tönkölyliszt
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4 kk. só
1/2 csomag sütőpor
18 dkg puha vaj
300 g natúr joghurt

a tetejére:
1 db tojás
szezámmag vagy sajt vagy köménymag

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk.
Lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejére szórhatunk szezámmagot vagy sajtot,vagy köménymagot.
Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel vékony csíkokat vágunk a tésztából és a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 C fokon légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pálcikás sült Maresz módra » Sós-magos pálcikák » Ropi, sajtos pálcika » Tejszínes pálcikás jégkrém
» Rakott sajtos kifli » Sajtos grissini » Vendégváró sósrudak » Fokhagymás tejfölös kifli
» Bácskai Vőlegényfogó » Amerikai szalonna torta » Óriás rongyos kifli » Sonkás batyú
» Sajtos keksz II. » Kelt sajtos rudacskák » Sajtos muffin egyszerűen » Pogácsa X


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.