Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sós pálcika recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
18 dkg fehér tönkölyliszt
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4 kk. só
1/2 csomag sütőpor
18 dkg puha vaj
300 g natúr joghurt

a tetejére:
1 db tojás
szezámmag vagy sajt vagy köménymag

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk.
Lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejére szórhatunk szezámmagot vagy sajtot,vagy köménymagot.
Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel vékony csíkokat vágunk a tésztából és a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 C fokon légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropi, sajtos pálcika » Sós-magos pálcikák » Tejszínes pálcikás jégkrém » Pálcikás sült Maresz módra
» Magos ropogós » Puha sós, sajtos rúd » Túrós pogácsa (vagy rúd) » Pizzás rúd
» Csokis pisztáciatorta » Ropogós sajtos tallér » Spenótos mártogatós » Dübbencs
» Sajos rúd! » Sajtos kosárkák » Sós rudacskák » Kenyérpuding


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.