Tutireceptek.hu fejléc

Ropi, sajtos pálcika recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg sajt
vagy 2 tömlős sajt
2 tojás sárgája
1 evőkanál só
1 tk sütőpor
2 evőkanál ecet
2 dl tejföl

Elkészítés:
A hozzávalókból összegyúrt tésztát 1 órát pihentettem a hűtőben. (én másnap estig)

Én gombócokat csipkedte belőle, amit ellapítottam, és a tésztagéppel kinyújtottam, majd a szélesmetélt vágóján hajtottam át, és gyorsan megsütöttem.

eredeti leírás szerint:
A tésztát harmadoltam, majd egy tepsi méretű sütőpapíron elnyújtottam, tojással megkentem, magokkal megszórtam és beemeltem a tepsibe. Ott aztán derelyevágóval felcsíkoztam és egymástól elhúzogattam a csíkokat, hogy ne süljenek össze. 3 tepsibe fért ez a mennyiség. Közepes sütőben kb. 10 perc alatt megsül. Ha világosabbra hagyod, puhább lesz. Ha pirosabbra sütöd, akkor igazi ropogós ropi lesz

Tanácsok:
sok munka van vele, de a gyerekek arcát látni, miközben sül-eszik, megéri!


A receptet beküldte: Elisa001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos tészta gazdagon » Sajtos rizottó » Sajtos egytál » Tojásos, sajtos egytál
» Sajtos, piskótaszendvics » Sült sajtosgolyó » Sajtos pogácsa Erzsi módra » Sajtos burgonyaleves
» Sajtos brokkolikrémleves » Kelt sajtos rudacskák » Sajtos húscipó » Sajtos hajdinagombóc
» Sajtos darált hús rántva » Tejszínes pálcikás jégkrém » Sajtos grissini » Sajtos, gombás galuska


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.