Tutireceptek.hu fejléc

Svéd mandulatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
80 g törtmanduladarabkák,
4 nagy tojás,
250 g darált mandula,
250 g kristálycukor,
150 ml tejszín,
220g vaj (nem margarin!!!),
30 g porcukor.

Elkészítés:
Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört manduladarabkákat egy serpenyőben kevés cukorral aranybarnára sütjük, félretesszük.

Alap:
A fehérjét nagyon sűrű habbá verjük fel, miközben 150 g cukrot adagolunk lassan
hozzá. A darált mandulát lassan hozzákeverjük és a pépet egy sütőpapírral kiterített tortaformába töltjük (ne zsírozzuk ki a formát!!!). 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk. A kész alapot sütőpapír nélkül helyezzük a tortaformába.

Krém:
A tojássárgáját, tejszínt és a maradék kristálycukrot egy fazékban gyenge tűzön kavargatjuk és felverjük, amíg a krém sűrűn folyó nem lesz. Ne főzzük vagy forraljuk! Vegyük le a tűzhelyről majd lassan kisebb darabokban kevergessük bele a vajat amíg teljesen bele nem olvad. Még pár percig kevergessük amíg a krém már csak langyos.
A krémet a tortaformába, a tortaalapra ráhelyezzük, tört manduladarabkákkal megszórjuk és a hűtőbe tesszük pár órára.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Svéd mandulatorta (IKEA) » Narancsos mandulatorta » Bounty muffin » Pikáns gesztenyetorta
» Klári-banános » Túrós batyu gyümölccsel » Bözsi néni almás krémese » Adventre: habos linzer
» Rázott túrós sütemény » Crumble (morzsás süti) » Fonott, töltött kalács » Kókuszos csokis szelet
» Diós-barackos » Zabpelyhes keksz » Dukan palacsinta » Tiramisu torta karácsonyra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.