Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fonott, töltött kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

60 dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej
3 ek. cukor
3 ek. étolaj
Töltelékhez

túró-mazsola
dió-baracklekvár
mák

Elkészítés:
A tésztához valókat beletesszük a kenyérsütőbe majd a kelesztő programmal 1 óra alatt megkelesztjük. Miután megkelt, 3 felé választjuk a tésztát. Nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük az első részt a kikevert túróval és mazsolával és feltekerjük. A másik felét megkenjük diós sárgabaracklekvárral, majd ezt is ugyanúgy feltekerjük. A harmadik felébe mákot teszünk és ezt is feltekerjük. Lehet ízlés szerint meggyel, vagy más töltelékkel is tölteni. Miután kész a 3 tekercs, beletesszük egy nagy tepsibe, amibe egy sütőpapírt teszünk. Összefogjuk a 3 tekercs végét, majd óvatosan, lazára befonjuk őket. Ezután betesszük a sütőbe, először 50 °C fokra fél órára, hogy ott egy picit még keljen, majd feltekerjük a sütőt 175 °C fokra és kb 45-50 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje. Ha szép pirosra sült a teteje, kivesszük és jó étvággyal fogyaszthatjuk is.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fonott kalács(Kata-féle) » Töltött Gomba » Töltött káposzta tejföllel » Molnárkalács
» Pipikalács » Adventi kalács » Húsos töltött gomba » Töltött kiwi
» Töltött fogoly » Rántott töltöttkáposzta » Hideg húsos töltött alma » Sonkával töltött batyu
» Töltött alma » Töltött gombakosárkák » Karácsonyi töltött alma » Túrós fonott süti


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.