| Fonott, töltött kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 60 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl tej 3 ek. cukor 3 ek. étolaj Töltelékhez túró-mazsola dió-baracklekvár mák Elkészítés: A tésztához valókat beletesszük a kenyérsütőbe majd a kelesztő programmal 1 óra alatt megkelesztjük. Miután megkelt, 3 felé választjuk a tésztát. Nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük az első részt a kikevert túróval és mazsolával és feltekerjük. A másik felét megkenjük diós sárgabaracklekvárral, majd ezt is ugyanúgy feltekerjük. A harmadik felébe mákot teszünk és ezt is feltekerjük. Lehet ízlés szerint meggyel, vagy más töltelékkel is tölteni. Miután kész a 3 tekercs, beletesszük egy nagy tepsibe, amibe egy sütőpapírt teszünk. Összefogjuk a 3 tekercs végét, majd óvatosan, lazára befonjuk őket. Ezután betesszük a sütőbe, először 50 °C fokra fél órára, hogy ott egy picit még keljen, majd feltekerjük a sütőt 175 °C fokra és kb 45-50 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje. Ha szép pirosra sült a teteje, kivesszük és jó étvággyal fogyaszthatjuk is. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |