Tutireceptek.hu fejléc

Szellemhabcsók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
csipet só
pár csepp citromlé
2 kocka csokoládé

Elkészítés:
A friss szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, robotgép közepes fokozatán kezdjük el habosra keverni, majd szitáljuk hozzá a porcukrot, cseppentsük rá a citromlevet, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá. A hab akkor lesz jó, ha késsel belevágva a vágás nyoma megmarad. Tegyük habzsákba, vagy zacskóba.

A sütőt melegítsük elő 80-100 °C-ra. A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral. A habzsákból a sütőpapírra egyenletes távolságban, nyomjunk ki kúp alakú formákat. Az aljához adagoljunk több habot, majd felfelé húzva egyre kevesebb habot adagoljunk, a végét pedig egészen keskenyítsük el. A habcsókokat tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 3 órán át szárítsuk.

Vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét. A szellemeket óvatosan vegyük le a sütőpapírról, majd fogpiszkáló segítségével, a csokoládéval rajzoljunk szemeket és szájakat a szellemekre. Ha enyhén nedves ruhára szedjük ki a megszárított habcsókokat, nem fognak töredezni. A szellemeket tegyük selyempapírral bélelt papírdobozba, így sokáig elállnak.

Tanácsok:
Ollózva: jdkonyha. Köszi neki.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tehinas aprósüti » Nosztalgia krémes » Karamellás pite » Csörögefánk.
» Emeletes piskóta-puding torta » Nagyanyám narancstortája » Habkönnyű nyári édesség » Márványos gyors piskóta
» Pudingos-grízes torta » Krémes-túrós » Almáspite (Nagymama módjára) » Anyu almás pitéje
» Farsangi süni süti » Tejszínhabos kürtös » A halas torta krémje » Keksz sütemény /Sütés-nélkül/


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.