Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes amerikáner recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

28 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy főzőmargarin, 10 dkg cukor, 2 tojás, 3 evőkanál tej, 1 üveg meggybefőtt, 20 dkg sárgabaracklekvár, 8 dkg étcsokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, fél csomag sütőpor, csipetnyi só.

Elkészítés:

A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A vajat vagy főzőmargarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd felöntjük tejjel. A lisztből 25 dkg-nyit kikeverünk a puding- és sütőporral, majd a krémhez vegyítjük. A meggyet a maradék lisztbe hempergetjük, és a kis darabokra tördelt csokoládéval együtt a tésztába keverjük. A tésztából 2 evőkanál segítségével halmokat rakunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. (Vigyázat, sütés közben megnőnek!) előmelegített sütőben kb. 200 fokon 20 percig sütjük. A baracklekvárt megmelegítjük, szitán átpasszírozzuk, és megkenjük a még meleg amerikánert.


A receptet beküldte: nayloon

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós-meggyes szelet! » Joghurtos meggyes » Meggyes, tejbedarás süti » Ripsz-ropsz meggyes
» Macskaszem (meggyes) » Meggyes-mákos kekszgolyó » Meggyes süti kefírrel » Joghurtos-meggyes bögrés
» Mákos, meggyes szelet » Meggyes tortacsoda » Meggyes Dunahullám » Meggyes-Pudingos Szelet
» Habos fincsi meggyes » Kefíres meggyes piskóta » Almás-Meggyes muffin » Diós-meggyes tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.