Tutireceptek.hu fejléc

Széna-szalma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 friss tojás,
1 kg liszt,
15 dkg porcukor,
10 dkg rumban áztatott mazsola,
18 dkg darált dió.

Elkészítés:
A lisztből a tojásokkal gyúrjunk 2 nagy levél tésztát, és vágjuk gömbölyű metéltre. A metélt egyik felét főzzük ki sós vízben, szűrjük le, és forgassuk bele forró vajba. A másik felét forró zsírban süssük rózsaszínre. Tűzálló tálba rétegezve rakjuk le a tésztát. Az alsó réteg főtt tészta legyen, melyre szórjunk porcukorral, és mazsolával elkevert darált diót. Erre egy réteg zsírban sült tészta következik. Folytassuk addig a rétegezést, míg a tészta el nem fogy. Előmelegített sütőben néhány percig süssük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós reform palacsinta » Sárgabarackos-kókuszos szelet » Egyszerű túrós süti » Kávészelet
» Túróval töltött alma » Tejszínes, gesztenyés tekercs » Almás pite (vegan) » Citromos fincsi sajttorta
» Kókuszos habos tekercs » Tarka kalács » Kedvenc holland szelet » Gyors képviselőfánk
» 5 perces fánk* » Eper-rebarbara dzsem » Házi gyümi joghurt » Túrós felfújt(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.