Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szicíliai narancsdesszert recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagy narancs,
15 dkg porcukor,
2 kávéskanál triple sec,
2,5 dl víz

Elkészítés:
A jól megmosott narancs héját lereszeljük, azután óvatosan meghámozzuk. A vizet porcukorral lassan felmelegítjük, amíg a cukor meg nem olvad, akkor öt percig forraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a likőrt. A narancsot gerezdekre bontjuk, a magokat eltávolítjuk, ráöntjük a forró szirupot, s hagyjuk kihűlni. A narancsszeleteket négy üvegtányérban elrendezzük, kívánság szerint meglocsolhatjuk még likőrrel.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sziciliai rakott pacal » Szicíliai narancssaláta » Narancsdesszert » Almás-mákos "kétperces"
» Kőrózsa » Mesés almás » Habos-diós házi krémes » Hamis rétes2
» Máglyarakás szelet » Csokinyelv » Diós teasütemény » Hideg grízfelfújt
» Kókuszkocka (egyszerű) » Kató kedvenc házicsokija » Kosárka csokikrémmel » Albán finom krémes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.