Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Márvány muffin/kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

Eszközigény:

keverőtál, kis lábas, habverő vagy robotgép, sütőforma (papírkosarak, a muffin formához)
A süteményhez:

10 dkg puha Rama
10 dkg porcukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1-2 csepp rumaroma
3 tojás
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Rama és liszt a forma kikenéséhez, ha kuglófformában sütjük.

Elkészítés:
Elkészítés

1.A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
2.Ha kuglófot sütünk, kikenjük a formát Ramával és kilisztezzük. Ha muffin lesz belőle kibéleljük a forma mélyedéseit a papírkosarakkal.
A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is. A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is. A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
3.A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
A tészta felét a sütőformába kanalazzuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és azt is a formába töltjük. 12 mélyedéses muffin formánál 1-1 teáskanál jut mindegyik tésztából a papírkosarakba.
4.A tészta felét a sütőformába kanalazzuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és azt is a formába töltjük. 12 mélyedéses muffin formánál 1-1 teáskanál jut mindegyik tésztából a papírkosarakba.
A kanál nyelével kicsit megkeverjük a tésztát, hogy
5.A kanál nyelével kicsit megkeverjük a tésztát, hogy "márványos" legyen.
6.Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
A csokoládét három evőkanál vízzel gőz felett simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt. A csokoládét három evőkanál vízzel gőz felett simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.
7.A csokoládét három evőkanál vízzel gőz felett simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baby tészta (márványos) » Márványos tojás 2. » Márványos epres kenyér » Csavart márványtorta
» Márványos süti » Pangásius márványsajttal » Márványsajtos krém » Márványsajtos pulyka
» Tejfölös márványsajt » Dius-féle Márványos kuglóf » Márványos kuglóf » Kínai Márványtojás
» MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL » Márvány torta (paleo) » Márványsajtos sörkorcsolya » Márványsajtos salátaöntet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.