| Feketeerdő kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 üveg (720 ml) meggybefőtt 25 dkg RAMA margarin 20 dkg cukor csipetnyi só 2 zacskó vaníliás cukor 5 db tojás 1 1/4 dl krémföl 4 ek cseresznyepálinka 42,5 dkg liszt 1 zacskó sütőpor 2 ek kakaópor a forma kikenéséhez margarin, zsemlemorzsa Elkészítés: A meggyet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A RAMA margarint a cukorral, sóval és 1 zacskó vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a krémfölt meg a pálinkát, és beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A fele tésztába kakaóport dolgozunk, és belevegyítjük a fele meggyet. A többit a világos tésztába vegyítjük. A sötét, majd a világos tésztát margarinnal kikent, morzsával megszórt formába töltjük, és villával márványosra keverjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon 1 1/4 órát sütjük. 5 percig a formában hűlni hagyjuk, majd rácsra borít juk. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |