Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sziciliai rakott pacal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pacal,
1 fej hagyma,
3-4 kanál olivaolaj,
35 dkg paradicsom,
35 dkg padlizsán,
5 dkg szalonna,
10 dkg juhsajt,
2 keménytojás,
1 evőkanál reszelt parmezánsajt,
só,
bors,
olaj.

Elkészítés:
A padlizsánt felkockázom, besózom, egy órán keresztül állni hagyom, majd leöblítem és leitatom róla a vizet.
Olajon pirosra sütöm, leszűröm.
Az olivaolajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és szalonnát, ráteszem a tisztított, csíkozott pacalt és zsírjára pirítom.
Sózom, borsozom, beleteszem a kockázott paradicsomot és majdnem puhára párolom.
Egy tűzálló edényben rétegesen lerakom a pacalt, a padlizsánt, a juhsajtot, a felkarikázott keménytojásokat.
Tetejét megszórom reszelt parmezánsajttal és a sütőben szép pirosra sütöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rakottkáposzta » Rakott túrós derelye » Barnarizs-rakottas » Balázska rakottas
» Túrós rakott alma » Rakott cukkinis palacsinta » Barackos rakott csirkemell » Mediterrán rakott zöldség
» Rakott csirke olasz módra » Rakott burgonya gyorsabban » Zsír nélküli rakott hús » Habos rakottas
» Zöldbabos rakott krumpli » Rakott bab » Rakott piskóta » Sajtos rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.