Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sziciliai rakott pacal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pacal,
1 fej hagyma,
3-4 kanál olivaolaj,
35 dkg paradicsom,
35 dkg padlizsán,
5 dkg szalonna,
10 dkg juhsajt,
2 keménytojás,
1 evőkanál reszelt parmezánsajt,
só,
bors,
olaj.

Elkészítés:
A padlizsánt felkockázom, besózom, egy órán keresztül állni hagyom, majd leöblítem és leitatom róla a vizet.
Olajon pirosra sütöm, leszűröm.
Az olivaolajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és szalonnát, ráteszem a tisztított, csíkozott pacalt és zsírjára pirítom.
Sózom, borsozom, beleteszem a kockázott paradicsomot és majdnem puhára párolom.
Egy tűzálló edényben rétegesen lerakom a pacalt, a padlizsánt, a juhsajtot, a felkarikázott keménytojásokat.
Tetejét megszórom reszelt parmezánsajttal és a sütőben szép pirosra sütöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Muci rakott mákos tésztája » Túrós-kapros rakott tészta » Búbos rakott hús » Rakott tészta egyszerűen
» Rakott paraj » Rakott hagymás burgonya » Tojásos rakott karfiol » Muszaka (rakott padlizsán)
» Sonkával rakott galuska » Tarhonyás rakottas » Rakott melegszendvics » Zöldséges rakott karaj
» Rakott alma banánnal » Rakott puding » Rakott karalábé karajjal » Rakott krumpli Belga módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.