Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős-marcipános muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb 12 db-hoz:
25 dkg mag nélküli szőlő
10 dkg natúr marcipán
28 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
0,5 szódabikarbóna
0,5 teáskanál fahéj
1 tojás
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
0,8 dl étolaj/12,5 dkg puha vaj
2,5 dl tej/tejföl
a díszítéshez:
15 dkg porcukor
2,5 evőkanál fehérbor/szőlőlé
(a sütőformához zsíradék/sütőpapír)

Elkészítés:
A sütőt 180 fokosra előmelegítjük, a sütőformát kizsírozzuk, vagy belerakjuk a sütöpapír formákat. A szőlőt megmossuk, a marcipánt kis darabokra vágjuk. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, és elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a marcipándarabkákkal és a szódabikarbónával. Egy másik edényben felverjük a tojást, és jól elkeverjük a cukorral, olajjal/vajjal, tejjel/tejföllel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a szőlőszemeket. A tésztát a sütőformákba töltjük, és 20-25 percig sütjük. A kész süteményt a formában hagyjuk pihentetni kb 10 percig, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A díszítéshez a porcukorból, és a borból/szőlőléből fényes cukormázat keverünk. A muffinokat egyesével óvatosan belemártjuk, és hagyjuk megszáradni.

Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 270 kcal
Szénhidráttartalom: 4,8 gramm
Zsírtartalom: 7 gramm

A receptet beküldte: eosz865


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-datolyás muffin » Kukoricás-sonkás muffin » Fehércsokis-banános muffin » A világ legjobb muffinja!
» Banánmuffin » Csodás-csokis muffin » A legcsokisabb muffin » After Eight muffin
» Vagdalthus muffin » Boci muffin » Csokis muffin liszt nélkül » Vaníliakrémes muffin
» Muffin(csokis és Fahéjos) » Muffingalóca » Túrós muffin II. » Kakaos muffin 1


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.