| Tócsni egyszerűen receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 pohár tejföl (1,5-2 dl) 15 dkg liszt, 1 db tojás, ízlés szerint só. Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, leöblítjük majd nagy lyukú reszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást és az 5 púpozott evőkanál lisztet. Ízlés szerint sózzuk, - kb 2-3 kiskanálnyi kell bele, - és a tejfölt is a masszához öntjük, majd jól összkeverjük Ha nem elég sűrű, keverjünk még hozzá egy kevés lisztet. Közben nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Az elkészült masszából a forró olajba szaggatunk egy adagot evőkanállal, és egy kissé ellapítjuk. Fontos, hogy az olaj végig forró legyen, különben túlzottan felszívja a tészta. Amikor a tócsni egyik oldala szép pirosra sült megfordítjuk és a másikat is ugyanúgy pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, ami fölszívja a fölösleges olajat. Hideg tejföllel megkenve, forrón tálaljuk. Ízesíthetjük zúzott fokhagymával, reszelt sajttal és ecetes, tormás mustárral is. Köretnek is kitűnő és nagyon finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |