Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojáslikőrös tortácska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 g málna (mélyfagyasztott)
150 g Rama
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 tojás (közepes méretű)
125 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
Krémhez:

1 tasak Dr. Oetker őrölt Zselatin
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
350 ml tej
50 g porcukor
250 ml tojáslikőr
250 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Díszítéshez:

200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Néhány szem málna

Elkészítés:
Előkészítés:

A málnát felolvasztjuk, jól lecsöpögtetjük. A tepsit kivajazzuk, sütőkeretet (25 x 25 cm) helyezünk köré. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A Ramát habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, és két részletben a masszához szitáljuk. Sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A málnát e tésztán egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A pudingot a 350 ml tejjel és 50 g cukorral elkészítjük. A feloldott zselatint a forró pudinghoz keverjük. Hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd gyakori átkeverés mellett hagyjuk a krémet kihűlni.
A krémhez a tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. A krémet habverővel átkeverjük, majd a tejszínhabhoz forgatjuk, és a kihűlt tésztán egyenletesen elsimítjuk. 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A díszítéshez a tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot egy habzsákba töltjük. A süteményt ízlés szerint felvágjuk, majd a szeleteket tejszínhab rózsákkal és málnaszemekkel díszítjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojáslikőrös szelet » Tojáslikőrös húsvéti torta » Joghurtos tortácskák » Citromos sajt-tortácskák
» Tojáslikőrös kuglóf » Tojáslikőrös puncs » Tojáslikőrös muffin » Nutellás tészta-tortácskák
» Ananászos tortácskák » Fagylalttortácskák » Tojáslikőrös képviselőfánk » Meggyes, túrós tortácska
» Négerkocka 2 » Bögrés-mikrós süti » Vaníliás karika » Túrós muffin recept


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.